Blog

Housekeeping In Hotels

Απαιτητέες Εφαρμογές Εγκυκλίων σε Υγειονομικά Πρωτόκολλα και Τεχνικές Προδιαγραφές

Τα τμήματα καθαριότητας, σε κάθε χώρο φιλοξενίας, συμβάλλουν σημαντικά σε μεγάλο ποσοστό των εσόδων, αν και θεωρείται ως μια δευτερεύουσα υπηρεσία . Ο λόγος είναι απλός, ο πελάτης απαιτεί πάντα ένα καθαρό, υγιεινό και ευχάριστο περιβάλλον.

 ‘’Η υγειονομική ασφάλεια των φιλοξενούμενων – ταξιδευτών, αποτελεί µια από τις βασικότερες πτυχές της δημόσιας υγείας τους, οπότε θα πρέπει µε διαφανή τρόπο να είναι απόλυτα ενήμεροι, για την προστασία τους από  τον κίνδυνο μετάδοσης  ‘‘μολυσματικών παραγόντων’’  με ιδιαίτερα “επικίνδυνες λοιμώξεις” –εντός του δωματίου– κατά την διαμονή τους, πολύ δε περισσότερο οι ‘’κοινωνικά ευάλωτες’’ ομάδες ’’.

Ας αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας  μέσα από το HEALTHY FIRST  της ‘’Υγειονομικής Εξασφάλισης’’ στο ανώτερο επίπεδο αξιοπιστίας

Ξαναχτίζουμε μαζί την Υγειονομική Εξασφάλιση στο ανώτερο επίπεδο αξιοπιστίας

Η Αυστηρότητα τήρησης του προγράμματος βοηθά και στην επαναδιαπραγμάτευση μεγαλυτέρων ποσοστών πληρότητας !!!  

Για την ανάδειξη του στρατηγικού ρόλου της Φιλοξενίας και την ανασυγκρότηση της χώρας, συμβάλουμε – µε διαφανή τρόπο – στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων  του Ελληνικού Τουρισμού, ατενίζοντας την πλήρη προστασία της Υγειονομικής Εξασφάλισης  με διασφαλισμένη την αποτελεσματικότητα στο υψηλότερο  επίπεδο για διαμονή στα  Green and Clean Rooms,  μιας και το κάθε ταξίδι των φιλοξενούμενων – ταξιδευτών, πρέπει να εξετάζεται πλέον από την προέλευση έως τον προορισμό και την επιστροφή του.

Και στην Ελλάδα η συνεργασία  ξενοδοχείων και εταιριών Παροχής Υπηρεσιών με Υγειονομικά Υπεύθυνους και Πιστοποιημένους Εφαρμοστές  κρίνεται αναγκαία,  ώστε να είναι σε θέση να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους φιλοξενούμενους τους, αναβαθμίζοντας την αξιοπιστία τους με την παράλληλη μείωση των εξόδων τους.

Τα νέα δεδομένα , λόγο και των καταστάσεων,  για τον σημερινό σύγχρονο τρόπο στην ποιότητα ζωής τους –το «ευ ζην» – δημιουργούν έννοιες που πρέπει να αποκτούν νέες διαστάσεις ‘’ποιότητας’’.

Με τις Πιστοποιήσεις μας μειώνουμε:

  • τους χρόνους παράδοσης,
  • την χρήση χημικών

Αναβαθμίζουμε την ποιότητα του ύπνου στα ξενοδοχεία, καλύπτοντας πλήρως:

  • την πλήρη αποκατάσταση των χώρων πριν την εκ νέου χρήση τους.
  • τους αερομεταφερόμενους ρύπους βιολογικών παραγόντων
  • την δευτερογενή ρύπανση –επιμόλυνση για την υγειονομική ασφάλειά των εργαζομένων και των επισκεπτών σε ‘’δυνητικά ‘’ μολυσμένους ή/και ευάλωτους  εσωτερικούς χώρους.
  • τις έκτακτες ανάγκες των επιδημιολογικών δεδομένων, σε προγράμματα Υγειονομικών Πρωτοκόλλων (Πρόληψης- Προστασίας – Αντιμετώπισης με δράσεις  Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας) αποφεύγοντας  κάθε διασπορά – διασταυρούμενη επιμόλυνση.
  • το Κριτήριο 4.1 Κρεβάτι με σύγχρονο και καλοδιατηρημένο στρώμα Υ ( Υποχρεωτική προδιαγραφή) -λεκιασμένο.
  • το Κριτήριο 4.27 Καθαρισμός στρωμάτων σε ετήσια βάση Υ (Υποχρεωτική προδιαγραφή) αλλά και την  επιμόλυνση από τα περιττώματα των ακάρεων , μετά την υποχρεωτική εφαρμογή καθαρισμού στρωμάτων .

Όταν απευθυνόμαστε σε μεθόδους  που αφορούν  την Υγειονομική Εξασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη ότι η εφαρμογή τους  ποτέ δεν πρέπει να είναι οριζόντια , αλλά πάντα εξατομικευμένη στον κάθε χώρο ξεχωριστά.  Λόγοι που η έννοια της ποιότητας του αέρα στους  εσωτερικούς χώρους δεν πρέπει να είναι συνυφασμένη με την ιδέα της πολυτέλειας .

Προσοχή : Μεμονωμένες εφαρμογες μπορεί να επιφέρουν επιβαρύνεις με ”Αξιώσεις ”!!!   

Με την αναβαθμισμένη εξασφάλιση υψηλής καθαρότητας, μειώνεται ο κίνδυνος μόλυνσης- εστιών και λοιμώξεων στις εγκαταστάσεις διαβίωσης ηλικιωμένων ή /και σε  χώρους υψηλών απαιτήσεων αλλα και σε εγκαταστάσεις και χώρους αναμονής, κλειστούς χώρους ενδιαίτησης ( διαμονής ) – φιλοξενίας  που δεν είναι μόνο η κάθε Εναλλακτική μορφή τουρισμού, (Ιατρικός ΤουρισμόςΚέντρα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης)

Η ολοκληρωμένη πρόταση για το πρόγραμμα των Green & Clean Rooms, με την προβολή σας στην κατηγορία (Αναζήτηση…. “Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”) η όποια προσφέρεται ως ‘’Έξτρα Ανταποδοτικό Όφελος’’  χωρίς επιβάρυνση.

Η Υγειονομική ασφάλεια στο ανώτερο επίπεδο αξιοπιστίας είναι υποχρέωση όλων μας

Housekeeping-Hotels 2021 –Ενημ. Υλικό –’Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καθαριότητας – Απολύμανσης Εσωτ. Χώρων

New-2021 Επαγγελματικος Εξοπλισμός Bio-Εφαρμογών Απολύμανσης-Απορρύπανσης-Εξυγίανσης & Αποκατάστασης

Πληροφορίες μπορείτε να ζητάτε στο  vgenis@otenet.gr, ή να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887

Ιωάννης Βγενής

Cleaning Advisor

 

 

Πηγή: http://klintec.gr/housekeeping-hotels/ ‎

SHARE
22 April 2021

Στην Υγειονομική Ασφάλεια Δεν Υπάρχουν Συμβιβασμοί!

23 May 2021

Οι Τουριστικοί Φορείς Με Πιστοποιημένη Εκπαίδευση Αναβαθμίζουν Την Ελληνική Φιλοξενία.!!