Blog

Επιστρέφοντας στον ‘‘ Γενάρη της καθαριότητας’’.

Όταν ο Αύγουστος ‘‘τελειώνει πολύ γρήγορα’’, όλα δείχνουν πώς το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και αρχίζει ο Σεπτέμβρης. Ο ‘‘ Γενάρης της καθαριότητας’’, ο μήνας που χρειαζόμαστε κουράγιο… μα κυρίως οργάνωση για να ξεκινήσει η ‘‘νέα χρονιά’’.  Ο αποχωρισμός του καλοκαιριού είναι σκληρός,  αφού μας οδηγεί  ομαλά  στην επιστροφή  για τις προεργασίες  των σχολείων, ξεκινώντας με τις ετοιμασίες των παιδικών δωματίων

Η μετάβαση στη φθινοπωρινή καθημερινότητα και στις ευθύνες της δεν είναι πλέον δύσκολη. Όλοι γνωρίζουμε ότι η συμβατική καθαριότητα, ή ο συμβατικός τρόπος που μέχρι τώρα γνωρίζαμε για την καθαριότητα του σπιτιού μας όπου βιώνουμε την καθημερινότητα μας, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Ίσως στις διακοπές θα έπρεπε να υπήρχε περισσότερη  προσοχή στους χώρους διαμονής, διότι οι προκλήσεις των καιρών με την συνεχόμενη εξάπλωση της ψώρας,  αλλά και την  «αυξανόμενη έκρηξη των κοριών» μαζί με τα τσιμπούρια , θα αρχίσουν να μεταφέρονται  ακόμα και στα ‘’καλύτερα τα σπίτια’’.

Το σίγουρο πλέον είναι ότι, πολλοί καταναλωτές δεν έχουν προλάβει να κάνουν στα χαλιά τους, ούτε μια στοιχειώδη απορρύπανση. Αρχίζουν σιγά-σιγά να συνειδητοποιούν ότι, η μούχλα στους εσωτερικούς χώρους  (στρώματα,  Χαλιά,) τα τελευταία χρονιά είναι πιο συχνή,  ένα αίτιο για συχνότερες διαταραχές σε αλλεργίες και αναπνευστικές παθήσεις. Το καλύτερο αντίδοτο για την επισφράγιση της ,είναι η προσέλκυση  των   εντόμων αίνιγμα( Ptinidae),  των “ενοχλητικών μεταναστών  ” (Pillbugs και Sow bugs) , αλλά και των ‘‘αρπακτικών ακάρεων’’ ,  δημιουργώντας έτσι  ένα οικολογικό αντιστάθμισμα απέναντι στα βιοκτόνα.

Η δράση για το περιβάλλον αρχίζει από τους εσωτερικούς χώρους. Μερικές μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες, μας βοηθούν να κάνουμε οικονομία από τις σπατάλες προστατεύοντας και το περιβάλλον. Η σημερινή εποχή επιβάλει να δημιουργούμε τα  “Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”, διότι όπως επισημαίνετε και από την  Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA), η εσωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να είναι έως και 100 φορές υψηλότερη, από ότι στον εξωτερικό αέρα.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στις αλλαγές που επιβάλλει η σημερινή εποχή, για την βελτίωση της ποιότητας του τρόπου ζωής με την καθιέρωση των Νέων Τεχνολογιών, ως αναντικατάστατα και Αναγκαία Εργαλεία για την διεκπεραίωση των αναγκών καθαρισμού στους εσωτερικούς χώρους, μας καλούν να ανταποκριθούμε.

Η Διαφορετικότητα των καινοτόμων μεθόδων επαγγελματικής διαχείρισης , σε  Υπηρεσίες Περιβαλλοντολογικού & Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, με Bio-εφαρμογές επαγγελματικής απορρύπανσης, αναζωογόνηση και εξυγίανσης, µε μικροβιολογικής & βακτηριακή  απολύμανση, είναι μια Αναβάθμιση Ζωτικής Σημασίας απέναντι στην επικινδυνότητα της επιμόλυνσης  των εσωτερικών χώρων.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή των μεθόδων, διότι µια εφαρμογή χωρίς τον κατάλληλο  εξοπλισμό , την επαγγελματική  κατάρτιση σε επαγγελματικές Bio-εφαρμογές, θα μπορούσε να αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα.

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες υπό το πρίσμα μιας αποτελεσματικά παρεχόμενης καθαριότητας.

  1. Αν έχει γίνει‘‘ χρήση βιοκτόνων’’ στο σπίτι σας,  για ακάρεα, κοριούς, ψύλλους, σκόρους, σαράκι κ.λ.π, χωρίς τις  ορθές πρακτικές εφαρμογών , εναρμονισμένες στις αρχές μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων, πρέπει να γίνουν Bio-εφαρμογές επαγγελματικής απορρύπανσης, αναζωογόνηση και εξυγίανσης, µε μικροβιολογικής & βακτηριακή  απολύμανση.
  1. Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι το“υποτίθεται καθαρό” είναι πιο επικίνδυνο από το βρόμικο, έτσι δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε η και να το αμελούμε, εν όψει της χειμερινής περιόδου, διότι  η ανάγκη για καθαρισμό των ινωδών επιφανειών ( χαλιά-μοκέτες, σαλόνια, στρώματα κλπ) δεν είναι μόνον θέμα αισθητικής αλλά και υγείας.
  1. Προσοχή στις πρακτικές παραπλανητικών διαφημίσεων – ανακοινώσεων.
  1. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή επίσης  στις “ μισές αλήθειες”  για την δήθεν ποιοτικά φθηνή καθαριότητα, διότι για την συμβίωση μας με τα ακάρεα  της ‘‘εσωτερικής σκόνης’’  πρεπει , αν δεν έχετε καθαριστή στρωμάτων , ανά τακτά χρονικά διαστήματα, (κάθε 2 βδομάδες), να τα βγάζετε έξω, να τα χτυπάτε φορώντας υποχρεωτικά μάσκα και να τα αφήνετε να τα βλέπει ο ήλιος, όταν όμως δεν έχει ‘‘Καυσαέριο’’.
  1. Μην γίνεστε Bio – κτόνος στο σπίτι σας διότι, σύμφωνα με τηνιδέα των δικαιωμάτων του βίου, έχει κάθε μορφή του βίου , για την ικανοποίηση των αναγκών μιας ποιοτικά βελτιωμένης και υγιεινής ζωής, διαφορετικών αλλά και σύγχρονων μορφών ζωής  στη γη , μέσα από την προστασία της βιο-ποικιλότητας.
  1. Υπάρχει μεγάλη και ουσιώδηδιάφορα μεταξύ της Διαφορετικότητας των καινοτόμων μεθόδων επαγγελματικής διαχείρισης, σε Bio-εφαρμογές επαγγελματικής απορρύπανσης, αναζωογόνηση και εξυγίανσης, µε μικροβιολογική & βακτηριακή  απολύμανση και του ‘‘ πλήρη βιολογικού’’ καθαρισμού, Βιοκαθαρισμού ή του καθαρισμού στρωμάτων, απέναντι στηνεπικινδυνότητα της επιμόλυνσης  των εσωτερικών χώρων.

Εμείς συνεχίζουμε με το Πρόγραμμα Φροντίζω να Ζω Ανθρώπινα, για βελτίωση των συνθηκών προστασίας της Υγείας στους εσωτερικούς χώρους.

 

πηγή: cleaningnews.gr

14 August 2018

Παρενέργειες από »ψύλλου πήδημα»!

12 September 2018

Υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και μέσων μαζικής μεταφοράς